Site-ul ChatRoulette a fost creat de Andrey Ternovsky, un student in Moscova in varsta de 17 ani.Ternovsky spune ca ideea s-a nascut din conversatiile video avute cu prietenii sai pe Skype. A scris prima versiune a site-ului ChatRoulette in “doua zile si doua nopti”.

In noiembrie 2009, la scurt timp dupa ce site-ul fusese lansat, se inregistrau 500 de vizitatori pe zi.O luna mai tarziu, existau deja 50 000 vizitatori zilnic. Site-ul fusese mentionat in publicatii ca New York Times, The New Yorker, New York Magazine, sau la TV, in emisiuni ca Good Morning America,NewsNight in Anglia, si The Daily Show cu Jon Stewart. In februarie 2010, in orice moment al zilei, se gaseau pe site cel putin 35 000 vizitatori. In martie acelasi an, Ternovsky estima ca site-ul are in jur de 1.5 milioane de useri, 33% fiind din SUA, 5% din Germania.

O prima etapa de crestere a venit odata cu imprumutul de 10 000 $ pe care Andrey l-a obtinut de la parintii sai, pe care insa l-a returnat foarte curand. Deja in martie 2010, Ternovsky conducea activitatea din dormitorul copilariei sale, asistat de 4 programatori, iar cheltuielile erau acoperite de publicitatea facuta de site unui serviciu de “online dating”.